top of page

Speeltijden:

 

Woensdag 

19.30 - 21.30 uur

 

Zondag

10.30 - 12.30 uur

 

Locatie:

 

Centrum voor Sport en Vrije Tijd   De Kalkwijck 

Nieuweweg  8, Hoogezand

 

Contact​ en informatie:

 

website: www.bcsportief.nl

mail      : info@bcsportief.nl

Tel: 06-21116025

 

Facebook:

https://www.facebook.com/groups/1546903892238786/

Welkom op de website van Badmintonclub Sportief Hoogezand
 
15e Omslagfoto groep BC Sportief.JPG
 
BC Sportief Hoogezand is een badmintonvereniging, opgericht op 1 augustus 1980, die aangesloten is bij de Badmintonbond Nederland. Een vrij bescheiden vereniging, waar fanatiek wordt gespeeld, maar ook recreatief. Het plezier in de sport en de gezelligheid vinden wij het belangrijkst.
Er zijn zowel spelers van competitieniveau als recreatieve spelers en iedereen speelt met elkaar ongeacht het niveau van de tegenstander of medespeler. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan competities en toernooien. Voor nieuwe leden is er begeleiding om de juiste slag -en looptechniek alsmede de tactiek onder de knie te krijgen. Sinds 2000 organiseert BC Sportief Hoogezand jaarlijks een Veteranen Toernooi waar in de loop der jaren al vele spelers van allerlei verenigingen van met name het Noorden maar ook spelers elders uit het land  met plezier aan hebben deelgenomen. Behoudens het badminton organiseren wij allerlei andere activiteiten ter ter bevordering van de onderlinge band. Bij elke activiteit speelt de verzorging van de inwendige mens altijd een rol.Nieuwe leden zijn van harte welkom bij onze vereniging. Zonder verplichtingen kan een proefperiode worden gespeeld. In deze beginperiode zijn er indien nodig rackets beschikbaar. 
 
Op de zondag zijn spelers van andere verenigingen van harte welkom om tegen een kleine vergoeding mee te spelen. Gebleken is dat hier animo voor is en het is gewoon leuk om tegen andere spelers te spelen. Zie voor nadere informatie Tab "HOME"" 

Laatste nieuws

Update Regionale Badminton Competitie Groningen 2024 

20 februari: BC BaHoSa 1 - BC Stadskanaal1            :    2 - 4

18 februari: BC Sportief 1 Hoogezand - BV B.O.P. 1 :    6 - 0

16 februari: BC Dropshot '74 1 - SV Meteoor 2         :    6 - 0

16 februari: BC Dropshot '74 2 - BC Pegasus 1         :    1 - 5

13 februari: BV B.O.P. 1  - BC Sportief Hoogezand 1:    1 - 5

8 februari 2024

Poule 1 heeft een beetje een moeilijke start. De eerste 3 wedstrijden moesten om uiteenlopende redenen worden uitgesteld. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 13 februari a.s.  BV B.O.P.  1 - BC Sportief 1

Uitslagen poule 2:

2 februari : BC Dropshot 1 - BC Dropshot 2 :     6 - 0

8 februari : BC Pegasus 1   -  BC Sportief 2   :     5 - 1

Zie voor alle uitslagen en standen "Competitie" in de Menubalk

             21e Veteranen Toernooi BC Sportief Hoogezand                                       zondag 10 maart 2024    

 

Amerikaans mix en dubbel voor vrouwen 30 + en mannen 35+

Op zondag 10 maart 2024 wordt in het Centrum voor Sport en Vrije Tijd De Kalkwijck  de 21e editie van het Veteranen Toernooi van BC Sportief Hoogezand gehouden. 

Traditiegetrouw wordt tijdens dit toernooi gespeeld over 6 partijen om 2 gewonnen games.  De indeling vindt plaats op de  speelsterkte die op het inschrijfformulier wordt ingevuld. Het doel is om zodanig in te delen dat tegenstanders zoveel mogelijk aan elkaar gewaagd zijn. Er worden prijzen beschikbaar gesteld voor de nummers 1, 2 en 3 bij zowel de vrouwen als de mannen.  Tijdens het toernooi is een sportmasseuse aanwezig voor de onwillige spieren en kleine blessures.

Het toernooi wordt gespeeld van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Voor alle deelnemers is er de mogelijk zich op te geven voor een lopend Chinees-Indisch buffet na afloop van het toernooi bij  het Restaurant De Kersebloesem in De Groeve. Evenals voorgaande jaren hopen wij op een geslaagd toernooi met voldoende deelnemers en een gezellige dag met mooie wedstrijden.  

 

Het inschrijfformulier kan worden gedownload (zie boven) en wordt aan alle deelnemers aan eerdere edities van het toernooi en tevens aan alle verenigingen gezonden.

Inlichtingen:

 telefoon:   06-21116025 

 e-mail:      hendrikhendriks@home.nl  of info@bcsportief.nl  

 facebook: https://www.facebook.com/bcsportief/

vETERANENtOERNOOI

zondag 10 maart 2024

Verslag, afbeeldingen en uitslag van het 

Veteranen Toernooi 2023 van BC Sportief  Hoogezand zie bij "Toernooi BC Sportief" en "Fotogalerij"

Make A Wish tOERNOOI

groepsfoto bewerkt.jpg
Jaarlijks toernooi op de 1e zaterdag in de Herfstvakantie

Initiatiefnemer Henk Jan de Haan,
regiovrijwilliger Make A Wish Nederland

In samenwerking met BC Sportief Hoogezand


7e Make A Wish Toernooi
op zaterdag 26 oktober 2024 

 
 

Geslaagd Make A Wish Badminton Dubbel Toernooi Hoogezand
 

Het 6e Make A Wish Badminton Dubbel Toernooi in Hoogezand dat zatedag 21 oktober is gehouden in het Centrum voor Sport en Vrije Tijd de Kalkwijck is in alle opzichten goede verlopen. Van maar liefst 23 verenigingen waren er 37 dubbelteams (74 spelers) verdeeld in 21 mannen teams en 16 vrouwen teams. In vrijwel alle poules (3 mannenpoules en 2 vrouwenpoules) waren er spannende partijen waar om ieder punt is gestreden.

 

De opbrengst van dit sportevenement gaat naar Make A Wish Nederland, de organisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling laat gaan. Een recordopbrengst van € 3.300,00 is al zeker. Dit bedrag wordt nog verhoogd met het resultaat van de statiegeldactie van een Jumbo-supermarkt. Henk Jan de Haan, regiovrijwilliger van Make A Wish en initiatief-nemer van het toernooi is zeer content met het resultaat en de wijze waarop het evenement is verlopen.

Met dank aan alle deelnemers, gemeente Midden-Groningen, alle sponsoren, bedrijven met hun bijdrage voor de tombola en de Badmintonclub Sportief Hoogezand voor het organiseren van het toernooi en het verzorgen van de wedstrijdleiding.

IMG_1206.JPG
IMG_1311.JPG

zie voor verslag en uitslag, enz

van het 6e Toernooi Make A Wish in de Menubalk 

IMG_1294.JPG

© 20203 by BC Sportief. Proudly created with Wix.com

bottom of page