top of page

Veteranen Toernooi BC Sportief Hoogezand  

 

 

 

Sinds 2000 organiseert BC Sportief Hoogezand jaarlijks een Badminton Veteranen Toernooi de het Centrum voor Sport en Vrije Tijd

De Kalkwijck te Hoogezand.  

 

Het toernooi staat open voor competitiespelers als recreatieve spelers  van 35+ bij de mannen en 30+bij de vrouwen. Er wordt gespeeld volgens het Amerikaans Mix/Dubbel -systeem.  In 6 partijen worden de spelers op basis van hun speelsterkte ingedeeld zodanig dat er mooie partijen worden gespeeld. De afgelopen jaren hebben tal van spelers van met name de Noordelijke provincies maar ook elders uit het land met veel 

plezier gespeeld waarbij bij veel partijen op fanatieke wijze is gestreden om de punten. Partijen worden traditiegetrouw gespeeld om twee gewonnen games.

 

Al een behoorlijke tijd is het Veteranen Toernooi in Hoogezand de enigste in haar soort in het Noorden en wij hopen dat we dit evenement in stand kunnen houden. In 2011 en 2015 waren er te weinig inschrijvingen en zijn deze edities helaas niet doorgegaan.  In 2020 is het nog net voor de Corona-lockdown doorgegaan en om deze reden in 2021 niet.

Wij hopen dat de 20e editie op 6 maart 2022 wel door kan gaan.

 

Als gebruikelijk kan worden ingeschreven op een lopend buffet na afloop van het toernooi. Dit vind de laatste jaren plaats bij het Chinees-Indisch Restaurant De Kersebloesem in de Groeve.

 

 

bottom of page