top of page

Veteranen Toernooi BC Sportief Hoogezand  

0d27e3_8bb98662028a47258e35f9de6b747bd0.jpg

Historie en uitslagen:

 

 

BC Sportief organiseert reeds vanaf het jaar 2000 het Veteranen Toernooi dat wordt gespeeld met het Amerikaans - mix - dubbel systeem.

Er is in een indeling waarbij wedstrijdspelers en recreatieve spelers worden onderscheiden. Het toernooi staat open voor vrouwen van 30 jaar en ouder en mannen van 35 jaar en ouder. 

 

In het verleden waren er in het Noorden een behoorlijk aantal Veteranen Toernooien. Het aantal liep terug. Tot voor een aantal jaren terug zijn ook het Veteranen Toernooi in Assen en Gorredijk helaas gestopt en is het toernooi in Hoogezand als enige in haar soort overgebleven.

De toernooien van 2011 en 2015 zijn helaas niet doorgegaan wegens onvoldoende inschrijvingen. Hierdoor heben we in 2016 het 15e toernooi.

 

Al veel badmintonliefhebbers uit het Noorden maar ook daarbuiten hebben met plezier deelgenomen aan het toernooi in de Kalkwijckhal in Hoogezand.  De deelnemende spelersvan verenigingen komen voor een aanzienlijk deel in groepsverband.  Een aantal spelers hebben alle edities van het toernooi vanaf 2000 megedaan. Ondanks dat het om "veteranen" wordt er fanatiek gespeeld maar ook het plezier in de sport en de gezelligheid zijn hierbij niet onbelangrijk.  Tijdens het toernooi worden de spelers zo nu en dan voorzien van een lekker hapje. Voor kleine fysieke ongemakken is er altijd een masseur.  Bij zowel de vrouwen als de mannen zijn er prijzen voor degene die goed speelt én ook een klein beetje geluk heeft. Traditiegetrouw wordt elk toernooi afgesloten 's avond in een Chinees-Indisch Restaurant.

 

Onderstaand alle uitslagen vanaf 2000 tot heden:

 

 

 

 

     

                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page