top of page

Badminton nieuws

Laatste nieuws

Uitslag BV B.O.P. - BC Sportief Hoogezand van 21 februari  is in de sporthal de Binding in Oude Pekela na een zeer gelijk opgaande strijd 3 - 3 geworden. Van de 6 wedstrijden zijn er 3 in 3 games gespeeld.  Als B.O.P. op zondag 16 april bij ons in Hoogezand komt zullen we het verschil moeten gaan bewerkstelligen.  BaHoSa staat voorlopig met  één wedstrijd meer op de 1e plaats en B.O.P. en Sportief staan gedeeld 2e/3e. 

 

12 tot en met 19 december 2021

BWF World Championship Badminton, Huelva Spanje

Tijdens het WK in Spanje heeft Mark Caljouw een verrassend goed toenooi gespeeld. Hij werd uitgeschakeld in de kwartfinale nadat hij in de 1e ronde won van de als 14e geplaatste Sai Praneeth uit India met 17-21, 21-7 en 21-18. In de 2e ronde werd Kalle Koljonen uit Finland aan de kant gezet met 21-8, 21-8.  Tijdens de 3e partij moesten er 3 games aan te pas komen tegen Brian Yang uit Canada in 14-21, 22-20 en 21-11.  In de kwartfinale moest Caljouw zijn meerder erkennen in Srikanth Kidambi uit India met 22-20 en 21-12.

De nummer 1 van de wereld Axelsen van Denemarken werd al in de 1e ronde verrassend uitgeschakeld door de winnaar van de mannen enkel finale Kean Yew Loh uit Singapore.  Wegens een rugblessure was Kento Momota (Japan) nummer 2 van de wereld niet van de partij evenals vrijwel alle spelers uit Indonesië die de huidige situatie met het Coronavirus een te groot risico vonden. Opvallend in vergelijking met andere jaren dat bij geen enkele discipline China had gewonnen en Japan was vertegenwoordigd in 3 van de 5 finales en er 2 hebben gewonnen.  Alle finalisten kwamen uit Azië.

De finale partijen op zondag 19 december zijn als volgt gespeeld:

ME:    Kean Yew Loh (Singapore)                        -Kidambi Srikanth(India)              21-15 22-20

VE:     Akane Yamaguchi (Japan)                          -Tzu-ying Tai                                  21-14 21-11

MD:    Takuro Hoki (Japan)                                   - Jiting He (China)                                                          

           Yugo Kobayashi (Japan)                             -Qiang Tan (China)                        21-12 21-18

VD:     Qingchen Chen (China)                             -So-hee Lee (Zuid Korea)

           Yifan Jia( China)                                           -Seung-chan Shin (Zuid Korea)   21-16 21-17

GD:     Dechapol Puavaranukroh (Thailand)      - Yuta Watanabe (Japan)

            Sapsiree Taerattanachai (Thailand)        -Arisa Higashino(Japan)               21-13 21-14

Logo WK 2021 Huelva Spanje.JPG
Huelva Spanje WK 2021 Podium mannen enkel.jpg
Corona update.JPG

zaterdag 18 december 2021:

Tijdens de persconferentie vanavond 18 december maakte het demissionaire kabinet bekend dat er voor de komende 27 dagen een lock-down is waarbij onder meer binnensport niet is toegestaan.  Het doel van deze lock-down is om ernstige gevolgen van de Omikron-variant van het Coronavirus te voorkomen, dan wel te vertragen.

 

De maatregelen gaan in op 19 december a.s. om 05.00 uur 's ochtends.

 

zaterdag 4 december 2021:

Laatste protocol Verantwoord Badmintonnen van Badminton Nederland:

 

klik op onderstaande link

https://www.badminton.nl/uploads/documents/Protocol-Badminton-Nederland-week-47-2021.pdf

Corona update.JPG
Corona update.JPG

 

zaterdag 27 november 2021:

 

Tijdens de persconferentie op vrijdagavond 26 november maakte het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen bekend.  De belangrijkste nieuwe informatie voor de amateur badmintonsport is dat we vanaf zondag 28 november na 17.00 uur niet meer mogen spelen voor een periode van 3 weken. Dit houdt dat we alleen nog op de zondag kunnen spelen.

 

Zodra er informatie wordt gepubliceerd door Badminton Nederland wordt dit aan deze nieuwsrubriek toegevoegd.

 

zaterdag 20 november 2021:

 

Dubbel feest op de finaledag van de Irish Open in Dublin! De titel in zowel het gemengddubbel als het vrouwendubbel ging mee in de tas naar Nederland.

In de finale van het gemengddubbel waren Selena Piek en Robin Tabeling (WR-19) met 21-18 en 21-15 te sterk voor het Deense koppel Mikkel Mikkelsen/Rikke Soby (WR-41). Een maand geleden verloor het Nederlandse duo de finale van de Yonex Dutch Open tegen de Denen nog in drie games. In de finale van het vrouwendubbel wonnen Debora Jille/Cheryl Seinen (WR-83) met 15-21, 21-14 en 21-14 van Hsuan-Yu Wendy Chen/Gronya Somerville uit Australië. Het was voor de Nederlandse vrouwen hun eerste toernooizege samen.

WhatsApp-Image-2021-11-20-at-6.13.42-PM.jpeg

 

vrijdag 19 november 2021:

 

Piek/Tabeling winnen Nederlands onderonsje op Irish Open

 

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale van het gemengd dubbel bereikt op de Irish Open. Het duo (WR-19) was in een Nederlands onderonsje tegen Debora Jille/Ties van der Lecq (WR-76) met 21-12 en 21-14 te sterk.

 

Het vrouwendubbel Debora Jille/Cheryl Seinen (WR-83) staat later vandaag ook in de halve eindstrijd. Het Oranje-koppel won met tweemaal 21-18 van Yeen Yuan Low/Valeree Siow uit Maleisië. In het enkelspel werden Joran Kweekel, Gayle Mahulette en Soraya de Visch Eijbergen al eerder uitgeschakeld.

WhatsApp-Image-2021-11-18-at-1.21.02-PM.jpeg
Corona update.JPG

 

vrijdag 5 november 2021:

Tijdens de persconferentie op dinsdagavond 2 november maakte het demissionaire kabinet bekend dat sporten op sportlocaties per zaterdag 6 november vanaf 18 jaar alleen nog mogelijk is met een QR-code. Deze maatregel heeft een grote impact om badmintonnend Nederland.

 

De huidige nieuwe maatregelen zorgen er voor dat iedere badmintonner vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) moet tonen wanneer diegene wil trainen of een wedstrijd spelen. De controle op het CTB komt terecht op de schouders van de duizenden vrijwilligers bij de badmintonverenigingen. Dit roept veel vragen op over de praktische uitvoering hiervan. Sportkoepel NOC*NSF heeft al laten weten niet blij te zijn met de nieuwe maatregelen en vraagt de leden van de Tweede Kamer het kabinet te bewegen om sporten zonder QR-code toe te blijven staan op de sportclub. We volgen de ontwikkelingen op de voet en passen ons Badminton protocol aan zodra de nieuwe versie van het generieke protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF beschikbaar is. Zodra er meer informatie bekend is delen wij dit direct. We houden jullie op de hoogte.

Geplaatst door de redactie
Verkregen via Badminton Nederland

 17 oktober 2021
 

Uitslag Yonex Dutch Open 2021 

De finaledag op de Yonex Dutch Open heeft helaas geen Nederlandse titels opgeleverd. Zowel het gemengd dubbel Robin Tabeling / Selena Piek als het vrouwendubbel Debora Jille / Cheryl Seinen moest genoegen nemen met een tweede plaats in Topsportcentrum Almere."

Na 19 jaar eindelijk weer succes op Thomas Cup voor de mannen van Indonesië
 

Een lange wachttijd van bijna twee decennia eindigde op zondag 17 oktober voor Indonesië met hun herovering van de Thomas Cup in Aarhus in Denemarken. De Aziatische krachtpatser had al eerder 13 keer gewonnen, maar bleef sinds 2002 op dat aantal steken. Ze hadden nog twee finales gespeeld in 2010 en 2016 waarbij ze beide keren faalden. Afgelopen zondag werd van China gewonnen in 3 straight games. Veteraan en campagnevoerder Hendra Setiawan was blij de overwinning aan zijn lijst met succes toe te kunnen voegen.

De Thomas Cup is de prijs die wordt uitgereikt voor het wereldkampioenschap voor mannenteams, terwijl de Uber Cup de prijs is voor het wereldkampioenschap voor vrouwenteams. Zestien teams uit vijf continentale confederaties zullen het tegen elkaar opnemen tijdens de Total BWF Thomas & Uber Cup Finals in Aarhus. Er is nog een derde Cup, n.l. de Sudirman Cup voor het werledkampioenschap voor vrouwenteams

Kleine titel

Kleine titel

Mooi resultaat Piek en Tabeling tijdens All England Open

Een mooie overwinning voor Selena Piek en Robin Tabeling bij de All England. Met 21-10 / 22-20 werd er gewonnen van het Deense duo Mathias Christiansen en Alexandra Boje

Vanaf woensdag 11 tot en met zondag 15 maart vindt in het Engelse Birmingham de Yonex All England Open 2020 plaats. De All England Open Badminton is 's werelds oudste badmintontoernooi, dat jaarlijks in Engeland wordt gehouden. Dit super 1000 kent een sterk deelnemersveld. Voor Nederland komen uit:

Mannenenkel : Mark Caljouw

Mannendubbel : Jelle Maas – Robin Tabeling

Vrouwendubbel : Selena Piek – Cheryl Seinen / Iris Tabeling – Nadia Frankhauser

Gemengddubbel : Robin Tabeling – Selena Piek

 

Het 5e Make A Wish Dubbel Toernooi gepland op zaterdag 10 oktober 2020 gaat helaas niet door. De organisatie heeft na overleg het moeilijke besluit genomen. Met de Corona-maatregelen die mogelijk ook nog de komende maanden van kracht blijven is het goed organiseren van een dergelijk toernooi te lastig. De tijd die nodig is voor het aantrekken van sponsoren is te kort en het is ook de vraag of alle spelers gelet op de situatie al weer aan een toernooi willen deelnemen. Onder normale omstandigheden 

zal in 2021 het 5e Make A Wish Toernooi worden georganiseerd. 

bottom of page