top of page

Toernooien en toernooikalender

 

21e Veteranen Toernooi
BC Sportief Hoogezand
zondag 10 maart 2024
van 10.00 - 17.00 uur
Sportcentrum de Kalkwijck Hoogezand

 

In Noord Nederland worden behoudens de officiéle toernooien van Badminton Nederland een groot aantal recreatieve toernooien gespeeld in alle drie Noordelijke provincies. 

 

Jaarlijks worden de Regionale Jeugd Kampioenschappen en de Regionale Senioren Kamioenschappen gehouden en organiseren met name de grotere verenigingen toernooien welke via de badmintonbond zijn aangevraagd en welke worden gespeeld  volgens het "afvalsysteem".  Verenigingen die dergelijke toernooien organiseren zijn GSBC AMOR Groningen, BC GO, Groningen, BC De Racketeers, Emmen, BC Assen, BV Smash Hoogeveen en BC Drachten.

 

Het aantal recreatieve toernooien is aanzienlijk. Dit komt omdat de badmintonsport voor het overgrote deel recreatief wordt beoefend. Kenmerk van dergelijke toernooien is dat deze veelal niet bij de badmintonbond zijn aangevraagd en in poules worden gespeeld of bij een Amerikaans mix-dubbel systeem via een puntentelling de ranglijst wordt bepaald. Een aantal van deze toernooien zijn: Veteranen Toernooi BC Sportief in Hoogezand, Koppeltoernooi Pluvero in Rolde, Mix Toernooi Bulu Tangkis Novum in Groningen, Dubbeltoernooi AFC in Appelscha, Mix-Toernooi in Haulerwijk, etc.  

Deze toernooi informatie wordt n.a.v. nieuwe gegevens voortdurend geactualiseerd.

 

BC Sportief stimuleert gelet op het karakter van de vereniging het deelnemen aan met name de recreatieve toernooien.

 

 

 

 

 

  

bottom of page